Lemerij verhuur naar de Veldkamp

Lemerij Verhuur, dat sinds 1984 is gevestigd is aan de Woolderweg, gaat verhuizen. Het huidige pand, dat van origine een bedrijfsverzamelfunctie had en de afgelopen 35 jaar stukje bij beetje werd uitgebreid, voldoet niet langer aan de groei-eisen én dus aan de wensen van de eigenaren Jan en Ben Ellenbroek. Vandaar dat al enige tijd werd omgezien naar een nieuwe locatie. En die werd gevonden aan de Morseltoven op De Veldkamp. Na de bouwvak volgend jaar hopen de broers en hun medewerkers er operationeel te zijn.

Ommezwaai
"Ja, het kan raar lopen", zegt Ben Ellenbroek ietwat verontschuldigend. "Mijn vader had hier vroeger zijn aannemersbedrijf en toen ik in 1984 voorzichtig begon met het verhuren van wat materialen werd er nogal vreemd tegenaan gekeken. Voor die tijd was het vooral een kwestie van 'even lenen'. Dat kon gewoon niet langer, vandaar de ommezwaai." Een ommezwaai die de broers geen windeieren heeft gelegd, want inmiddels telt het verhuurbedrijf zo'n 30 medewerkers en is het, behalve in Borne, ook gevestigd in Almelo en Hengelo, dat vooral als logistiek centrum dienstdoet.

Mooie zichtlocatie
"We moeten nu eenmaal meegaan met de huidige tijd", zegt Ellenbroek. Onze klanten, zowel particulieren als het bedrijfsleven, willen graag kunnen kiezen, direct geholpen kunnen worden, verzekerd zijn van de beste machines en kunnen rekenen op deskundig advies. Dat onderscheidt De Lemerij bijvoorbeeld van de bouwmarkten. En dat moeten we vooral ook blijven stimuleren. Bovendien zitten we straks op een mooie zichtlocatie en is er meer dan voldoende parkeerruimte.

Twee weken geleden is er een start gemaakt met de bouw van het energieneutrale gebouw, waar gebruik zal worden gemaakt van grondwarmte en zonne-energie. "Eigenlijk twee maanden te laat", aldus Ellenbroek. "Een kievit die nog druk was op zijn nest, zat ons in de weg. Daarom konden we niet heien. Maar dat probleem heeft zich inmiddels vanzelf opgelost." Op de vraag of de opvallende geel-blauwe kleuren straks ook weer zichtbaar zullen zijn, antwoordt Ellenbroek: "Natuurlijk, dat is ons huismerk geworden. Het kan wel niet mooi zijn, maar knalgeel is wel opvallend en bovendien heel veilig als je aan onze machines denkt. Dat houden we er dus in."(AJ/BM)


Bekijk ook deze nieuwsberichten