Eurol gaat bouwen op XL Businesspark

Nieuwe plek
Opmerkelijk is dat Eurol besloten heeft om de huidige productielocatie in Nijverdal aan te houden. Aanvankelijk was het bedrijf van plan de hele productie in de toekomst te concentreren op de nieuwe plek in Almelo. Omdat het assortiment de afgelopen jaren is uitgebreid heeft het bedrijf echter besloten 'Nijverdal' aan te houden.

Aparte installatie
De productie van non-toxische producten, smeermiddelen die worden gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie, moet volgens Eurol-directeur Martijn Pfeiffer gebeuren op een locatie die gescheiden is van de reguliere productie. "Daar heb je eigenlijk een aparte installatie, een apart productieproces voor nodig", zegt Pfeiffer.

Koelvloeistof
Alle oliegerelateerde producten worden straks in Almelo geproduceerd. De winterproducten, zoals koelvloeistof en ruitensproeiervloeistof, worden straks gemaakt op de huidige locatie aan de Energiestraat in Nijverdal. "We zijn op dit moment ook bezig de capaciteit van de Nijverdalse fabriek uit te breiden. Want voordat de nieuwe fabriek klaar is, moeten we wel verder kunnen blijven groeien."


Bekijk ook deze nieuwsberichten